De această dată, o pictură într-un stil diferit, ne invită la o privire mai atentă și la reflecție. Este vorba de „Bunavestire”, redată cu mai puțină culoare și mai multă lumină (așa cum este potrivit pentru o reprezentare cu tematică religioasă de acest gen).

Farmecul ei constă în jocul de lumină și umbre care dă profunzime imaginii, și ne cheamă la a privi în perspectivă. Fecioara Maria și îngerul Gavriil par că vin de peste timp, să ne arate că și acum, ca și în trecut, minunile se întâmplă. Pur și simplu. Și dau valoarea unei sărbători. Așa cum Bunavestire se sărbătorește anual, minunile sunt recurente, iar valabilitatea întâmplărilor trecute se răsfrânge asupra prezentului. Pictura reamintește că acum e timpul să crezi. Oricare ar fi acest timp, oricând privești tabloul, o minune poate să devină realitate.

Atmosfera, decorul este cumva auster, ceea ce scoate în prim-plan însăși Bunavestire. Dă substanță întâmplării, și decide care e centrul de greutate al imaginii. Un mesaj unic este transmis de un înger, și pare că vorbele sale răspândesc lumina, care inundă întreg tabloul.

Când privești cu atenție, ai sentimentul că te afli, de fapt, în afara timpului. Căci clipele au încetat să mai treacă, și așteaptă ca mesajul să se incheie, pentru a-i face loc în timp să se repete. An de an. Într-o bună zi, specială pentru o Bună Vestire.

Este ceea ce transmite tabloul, într-o notă specială și într-un stil diferit. O manieră unică pentru o pictură care redă, grăitor, Bunavestire, un timp de sărbătoare și o permanență a minunilor care nu poate fi ignorată.