Cred că e o perioadă bună pentru a vorbi despre cum ne relaxăm. Cum ne ocupăm timpul, cum ni-l petrecem frumos.

Ar fi câțiva pași simpli, de urmat, în caz că e o pană de inspirație.

Pașii sunt doar trei, așa că pot fi ușor de reținut și sper că vor îmbunătăți modul de relaxare.

În prima etapă, e bine să faci ceea ce-ți place, și e constructiv pentru tine.

Aici poți să mergi la intuiție. Cu siguranță, sunt multe activități care-ți fac plăcere, dar nu sunt așa de multe în momentul M. Așa că e nevoie de un pic de atenție la tine însuți/însăți, ca să poți să-ți pui întrebarea: Ce-mi doresc să fac acum? E vorba de a te asculta pe tine, și de a pune în practică ce îți spune intuiția.

Pont: e bine sa urmezi firul acesta – ce simt, ce gândesc, ce vorbesc, și ce pun în practică. Poți să ajungi de la ce simți la ce pui în practică, într-un mod constructiv și benefic pentru tine însuți?

În etapa a doua, tot așa: e bine să faci ceea ce-ți place, și e constructiv pentru tine.

OK, ai făcut exercițiul 1, și ai terminat o activitate. Te-ai ocupat cu primul hobby, dacă pot să spun așa. Ce mai urmează? Aici, de fapt, întrebarea e: continui tot cu prima activitate? Mai încape? Mai poți să te ocupi cu tine pe aceeași temă?

Dacă da, foarte bine, poți continua. Dacă nu, repetă pasul 1. Mergi la intuiție, ca să îți dai seama de ce mai ai chef să faci constructiv pentru tine. Asta înseamnă să repeți procesul: ascultă ce simți, verifică ce gândești, ascultă-te când vorbești, și abia apoi pune în practică, dacă activitatea a fost validată cu succes prin primele trei exerciții.

Pont: deja știi cum trebuie să ai grijă de timpul tău de relaxare, de la pasul unu.

În a treia etapă… ar trebui să menținii ritmul

Este posibil, probabil chiar, ca două activități de relaxare să nu umple tot timpul din ziua ta liberă. Așa că mai trebuie și altceva. Deja ai intrat într-un ritm, poți să îl menții cu succes.

Pont: nu îți recomand să privești activitățile care Trebuie făcute ca pe o obligație. De genul spălat, gătit, etc. Și ele își au rolul lor în relaxarea ta.

Ce zici, încercăm?