E bine cunoscut că reclamele se adresează mai degrabă emoțiilor, decât logicii celui ce urmează să cumpere. Și când vine vorba de emoții, copiii sunt printre primii care le provoacă. Voci de copii folosește și Jumbo în reclama la cutii de depozitare pentru haine. Laolaltă cu rime și cântecele, acele voci își fac drum către înțelegerea spectatorului, iată cum

În paralel cu imaginile, sonoritatea și ludicul de care se folosește, reclama are și un mesaj demn de reținut: “Cu Jumbo, orice își găsește locul.” Ca în orice reclamă video, mesajul are putere să facă și să desfacă. Fără acest mesaj, clipul stârnește emoții și se oprește aici. Ca video bun de admirat, estetic vorbind. Ce vreau să subliniez dedicând un articol acestui clip este cum reușește un mesaj clar și bine formulat să susțină povestea din imagini și să îi dea consistență. Cam așa arată logica mesajului, pusă sub lupă:

  1. Se pornește de la premisa că orice are un loc, ceea ce adevărat. Și nu are un loc oarecare, ci locul cuvenit, un loc anume al său. Aici intervine exlusivitatea ofertei Jumbo, Jumbo nu pune la dispoziție un loc oarecare pentru hăinuțe, ci locul cuvenit. Voi reveni asupra problemei…
  2. Deși orice își are un loc anume, locul respectiv lipsește din casă (sau din camera copiilor, cum sugerează clipul video).
  3. Jumbo face în așa fel încât lipsa respectivă să fie înlăturată, și spațiul necesar – amenajat pentru locul cuvenit hăinuțelor. Și dacă este normal ca fiecare obiect să își aibă locul lui, Jumbo este cea aduce normalul în casa fiecăruia.
  4. Interesant e că, fără ca produsul în sine să fie numit (rămâne doar sugerat, implicit), mesajul atinge din plin dorința de normalitate a fiecăruia, copil sau adult.

Câteva considerații suplimentare:

  1. De dragul simplificării, mesajul poate fi înțeles și altfel, pornind de la același adevăr – că orice își are locul său. Orice (lucru) este deja „în căutarea” locului său, căci a găsi e precedat de a căuta. Și căutarea respectivă este cea care provoacă o mare dezordine, lucrurile împiedicându-se unele de altele, în căutarea locului care lipsește.
  2. Jumbo reprezintă finalul căutărilor, descoperirea. E soluția care înlătură, natural, orice altă variantă.

Și pentru că am readus vorba de exclusivitate, uite și cum știe Jumbo să se diferențieze:

Din experiență știm că nu există în casă o soluție pentru a dedica un loc anume fiecărui lucru. Aici intervin cutiile de depozitare Jumbo. Dacă și post-achiziție cutii Jumbo, vor mai fi lucruri/haine împrăștiate prin casă, faptul se datorează doar spiritului dezordonat al posesorului, și nu lipsei de cutii/sertare/loc disponibil pentru hăinuțe.

În concluzie, Jumbo se diferențiază prin mesaj așa: face apel la o normalitate greu de obținut, dar o dată obținută, ușor de întreținut. Condiția este să cumperi cutii de depozitare Jumbo.