Pentru această zi de luni, e nimerit să vorbim despre cum începem săptămâna, nu? Sunt o serie de factori care fac sau desfac succesul unei săptămâni de activitate spornică, depinde și dacă vrei să îi iei în calcul.

Pentru cine dorește să ia în calcul acești factori, să vedem despre ce e vorba.

Mai întâi, voi spune două vorbe despre importanța lor. În mare definiți, ei constituie un fir conductor, ajută la formarea unei direcții spre care te poți îndrepta, controlând îndeaproape parcursul activității proprii. Se poate și fără, dar riști să intri într-o atitudine de de-responsabilizare, periculoasă pentru planurile propuse. Așa că, un gând bun adaugă eficiență unei activități utile. Deci hai să vedem care e atitudinea potrivită cu care să începi săptămâna, aceasta la fel ca oricare altă săptămână din lună:

Gânduri pozitive care atrag binele

În primul rând, e nevoie de un set de gânduri favorabile pentru ceea ce vrei să faci. Pentru ceea ce vrei cu adevărat să faci. Așa cum spun mai mulți mentori din sfera dezvoltării personale, gândurile pozitive atrag binele de partea ta. E ca și cum ai chema lucrul acela, binele sub ce formă dorești, doar formulând un gând cu privire la el. Acum, la un gând adaugă încă unul, și încă unul, până când capeți sentimentul de încredere (atât în forțele proprii cât și în șansele de reușită). Așa, se definește atitudinea potrivită cu care să începi o săptămână valoroasă pentru tine.

Gânduri pozitive care înlătură eventualele neplăceri

În al doilea rând, gândurile bune au mai multe șanse să atragă reușite, decât celelalte. Chiar și atunci când, luni, dis-de-dimineață, ieși din casă și ai parte de câteva neplăceri la rând, gândurile pozitive trebuie să își păstreze locul lor în minte. Doar așa se poate trece mai ușor peste obstacole, și se poate redresa situația în favoarea binelui la care speri. Așadar, în pofida și poate și datorită nemulțumirilor, e bine să păstrezi o atitudine pozitivă. Ea va ști să șteargă repede efectele neplăcerilor și să continue a radia încredere și speranță, siguranță că va fi bine.

Acțiune, acțiune, acțiune

Apoi, e foarte important ca gândurile, cel puțin în parte, să nu rămână la stadiul de gânduri. Da, e adevărat că lași lucrurile să se întâmple, dar numai pe cele independente de tine. Tot ce se poate face, tot ce tu însuți/însăți poți face într-o săptămână, e bine să reușești să faci. Altfel, cum vei putea influența binele, reușita și succesul să vină către tine? Deci un alt factor care determină o săptămână bună este acțiunea. Faptele, la fel ca și gândurile, au un rol esențial în a face din activitatea proprie una spornică și de folos.

Monitorizare atentă a timpului, pentru a nu scăpa din vedere ceea ce ți-ai propus

Este un lucru util să fii cu ochii pe ceas. Da, uneori, să fii cu ochii și pe ce lucrezi și pe ceas, în același timp, poate să dea curaj la a face mai mult (sau mai multe), ori poate să creeze impresia de urgență atât de necesară pentru a face un lucru la timp și a-l încadra într-un program mai mare. În felul acesta, ești sigur că nu scapi din vedere ceva anume, din tot ce a fost propus în planul propriu, și cât mai multe puncte vor fi bifate la finalul săptămânii.

Evaluarea activității o poți face mai către sfârșitul săptămânii

Pe cât e de important să gândești favorabil și să acționezi, pe atât e de importantă și o evaluare corectă a rezultatelor activității. Însă aș zice că nu trebuie aglomerată ziua de luni cu astfel de calcule și evaluări, nici următoarele câteva. Activitatea se poate evalua mai în ansamblu și mai corect după ce trec primele zile ale începutului de săptămână, și o poți lăsa frumos pe vineri. Ca pentru un început frumos de weekend.

Succes și săptămână spornică să fie!