Așa e, astăzi sărbătorim Ziua Bunătății, fiecare în felul lui, și cum socotește de cuviință. Măcar să știm de această zi, și fiecare să își aducă aminte de bunătate și cum poate ea să ne facă viața mai ușoară.

Sărbătoarea își are originea în data de 13 noiembrie 1997, în momentul în care s-a întocmit o Declarație a Bunătății, la Tokyo. E frumos că a fost recunoscută pe plan internațional, de atunci numindu-se Ziua Mondială a Bunătății. Indiferent de cultură sau credințe, toate națiunile recunosc valoarea unei virtuți precum bunătatea. Acum, sigur că ea poate lua diverse forme, de la un simplu gest sau zâmbet la o donație importantă sau un alt fel de ajutor. Însă important e să conștientizăm, cel puțin! cel puțin o dată pe an, cât de mult bine face bunăvoința noastră celor din jur.

Nu este o simplă Zi a Bunătăților, măcar că oferta ar fi mai mare, din care poți alege ce îți dorești. Este o Zi a Bunătății care se regăsește în fiecare om, și care alăturându-se calității similiare a celorlalți, poate face din lumea noastră una mai frumoasă. Bunătatea este și rădăcină a frumosului, a frumosului sufletesc care se ghicește din priviri, și calitate absolut utilă înțelegerii fundamentale dintre oameni. Am spus înțelegere fundamentală, pentru că ea face ca minimul de înțelegere să fie depășit, astfel încât să se poată ajunge la acel nivel potrivit de bunăvoință și înțelegere reală, în adevăratul ei sens. Așadar, cum sărbătorim Ziua Bunătății?

S-ar putea începe cu o cafea gratis pentru un necunoscut, sau un dar plătit în avans pentru următorul client al magazinului în care intri în această după amiază. E o ocazie nimerită de a verifica resursele de bunătate de care dispunem, și pentru a sărbători Ziua Mondială a Bunătății într-un mod plăcut. Cu siguranță un gest de acest fel va fi plăcut, surprinzător și primit cu egală bunăvoință de către beneficiarul darului.